Tuesday, September 22, 2009

1 2 3..kesah di ari ghaye!!

Malam Raye...

dalam kul 11 gitue,aku n siblings aku gi downtown..teman abg aku yg nak shopping last minute..ntah pape jerr..sampai2 1st gerai yang aku lalu gerai enot..dye pon ader kat ctue tp muke tensen nk mmpos!!mner ta nyer jual kueh raye mahal..sape nak beli??!!adoyay enot..haha!!jalan nyer jalan agy,terhenti lak kaki aku kat satu gerai nih..nape??sebab ramai kat gerai ue..suddenly,terlihat satu wajah yg familiar..mimie ghupe nyer..tegur r jap..pastu blah..jalan agy..tetibe ternampak agy muke yg dikenali..ain tan..dgn balak dye r..ta terase nak tegur,aku wat buduh r..jalan agy,akhir nyer balek dalam kul 2 lebeyh..b4 ue,gi singgah hajris..kiter minum dulu!!hehehe..then cari lemang,bawu balek..oleh sbb aku n akk aku da terlebey tido pg nyer,ta tido r kami malam itoo..berladang kami nih..kat dalam facebook r..hihihi!!ke arah petani berjaya di hari raya!!


Hari Raye 1...

pagi ku dimulakan tanpa tido..hehe..pas mandi,make up cket[oppsss!aku make up??!!]..kul 7 lebeyh,tolak balek ke kg..ahaa,kalo raye taon lps akk sulung aku tade..kali nie,akk 2nd aku lak ta de..ke maner??umah mentua lerr..kul 8 lebeyh smpai kg abah aku kat k.slgr..yg da ader family pak ucu n pak andak jerr..family papa,pak long n cik lut ta sampai agy..da sampai2 ue nak r solat sunat raye an,,sampai2 masjid,da abes..cdeyh taon ni ta sempat..urm,aku n ain n aya,menggilakan diri r..ta abez2 tgkp gmbo..tp b4 ue,nie larh raye pertame di pg nyer diisikan mase dgn tido coz bosann gylerr..klako pon ader gak rase..hahaha!!tq kat ain coz tlg aku prepare 2 gmbo for folio sivik!!lagi due,nanty r aku prepare kat umah..aku gune fon abah kol edy..epy nyer dapat ckp ngan dye!!!!!!!!rindu gylerr kat dye!!bahagie nyer idopp!!!ngee~

petang ue,aku pon bertolak ke slim river,perak iaitu kg mak aku lak!yea r,tue pon puas menunggu family cik lut yang ta sampai2 agy..laen2 sumer da dtg da..ntah pape jerr..mner jer lar dyowg ue!sampai kg,family mak tam da ader ngan ucu..huih,bez gak raye kali nieyh!!due2 family ramai ader..huhu..malam ue,akk aku yg 2nd dtg coz kg hubby nyer dkt ngan kg mak aku nih..n gud news dat my 2nd sis is PREGNANT n i'm gonna be mak usu next year!!hehehe..epy nieyh!da mengandung msty ader mengidam pape an,nie lar dye akk aku..ngidam nk maen mercun...so dat's nite kitowg pon berasap r ngan mercun2 ue..huhu..


Hari Raye 2...

adoyay..saket belakang aku bangun tido kat lantai..tp bez..sejuk woo tido kat kg..hehe!today kene berciap utk beraye ke umah sedare aku yang kat manong..oleh sbb aku ta penah pegi,so aku blurr seketika..egtkan ta de r jaoh mner..skali da smpai kuala kangsar saner nun..pasir salak dll..pehh!!jaoohh nyer aku berjalan..apsal aku macam ta sedar??mner nak sedar,dalam kete jerr aku syahid!!kate aku MABUK DARAT..hihihi!tyme lalu ader satu jalan kecik nieyh,tetibe jammed..buduh gylerr jalan kg pon ader jammed..bengkek lak ai rase!tetibe tgk kat jalan sebelah,ader bas terstopped..tgk reramai kerumun tepi jalan belah sane..tgk2 ader pompuan cine tua mati..sebelah nyer basikal..so,based on the observation,we know that bus had killed that old woman..shit u bus!!!tp sala gak jln tue kecik sgt..naseb baek r tyme aku tgk mayat ue tade berdarah ke aper..kalo ader,ta tido malam aku..pehh!ngeri!!!akhir nyer,aku kembali ke slim river dalam kul 8 lebeyh kot...ta sedar coz syahid again..hihihi!!malam tu gak tolak balek kl semule..b4 sampai umah,singgah jap kat hajris n kite minum dulu skali lagi!!!hehehe..tue lar family aku..da sampai umah,bwu r real syahid!!!


Hari Raye 3...

today bangun mmg l8..arinie susun kueh raye kat umah..pastu mak aku lak masak nasi lemak sambal udang,ordered by our daddy!!hehehe..sedap woo..nak siket??!hihihi..idop aku arini cam idop segan mati ta mao jerr..sbb nyer buhsann yg amat sgt..pas makan ngadap laptop bpk aku nie n online jer r..

No comments:

Post a Comment