Monday, June 7, 2010

kehadiran yang dinantikan

ASSALAMUALAIKUM!!!yeaahh,bersua semula setelah lame menyepi diri..ayat nak mcm artis lak an..hahaha!!nie r dye aku yg da lame tak menaip kat blog nie..bukan pe,aku an da pindah umah..tenet connection pon kureng..lagi2 aku nie dari bulan 3 aritu smpai sekarang baru ingat nak balik umah...sepanjang kesepian aku nie,pehh!!berjuta anggur peristiwa da berlaku..oppsss,apsal aku pilih anggur??sebab dye kaler fevret ak iaitu purple..da tu ia enak utk dimakan..heeheheh!!haaa...antare cerita terhebatt!!

AKU DA JADI MAK USU LAR WEYH!!!
haa,,,13 APRIL aritu,kak emma aku selamat melahirkan seowg anak perempuan..name dye NUR DANIA QAISARA..maksud nyer cahaya menghampiri permaisuriku...comey gylerr..x caye tgk gambo kat bwh nie..agak cdeyh aku jumpe dye lmbt..ari jumaat aritu..yea r,baru nak balik lar katekan..nasib si perantau..isk..isk..isk..



nie gambo tyme dye baru lahir





nie gambo tyme 4 jun




AKU JADI BOMOH???
ahahaha!!mner de..xmo aku..xde koje...bukan pe..dak f1 kat maktab aku tuh terlebih rajin..aritu encik meso[shamsul] ader cite kat dyowg psal ulek mayang..ader sowg nie IT sgt gi surf tenet cari mantera nak panggil menatang tuh..da kene kaco seminggu lbey jerit jer kejenyer biler balek prep..da r tgh mggu exam lak tuh..x ke pening dody dgn syikin...isy..isy..isy..pada suatu malam iaitu esok nyer paper ADDMATH,aku dgn rela hati gi r kelas dak f1 tuh dgn a'an n hilmi..pehh,tyme proses [konon r..] tuh,ader sowg dak 6ixth sense nie aku tye bende tu ktne..dye  wat selamber katak ckp bnde tu kat sebelah aku..aku tgh bace ayat kursi kat sowg dak tu,x aku rase nak cabut lari lak an tyme tuh..tp sbb ramai,xde r cuak sgt..peluh2 je sebab panas n rimas..adoyy..nasib baek r pas brape ari ckgu suro 3 owg dak tu balek,settle suda...malas nk pnjg cite,TUTUP KES!



EXAMINATION YANG AMAT GYLERR!!!
aku x penah hadapi mggu exam cam exam sem arituh..pehh!!lepak nk mampos!aku bley bygkan result aku nty trok thp ape..tp sbb aku taw sala aku,so da ready r nie..adoyay!!maybe sbb 3 mggu pastu byk mase free..tempat ideal aku nak study pon xder..asek sembang jerr keje aku..kepale biol tido kul 4-5 tp bukan nyer study..ntah pe yg aku bwat ntah..PELIK..PELIK..aku rase diri aku nie makin BERUBAH r..aku rase cam xkenal diri aku sendiri..WHO CAN TELL ME WHY??



KAWAN,SUBUH,EMOSI,SALAHBETUL
aku jujur kate aku nie kat maktab susa gak r nak bangun awal gi subuh kat surau AN-NUR tuh..takdir ALLAH suatu ari aku terjage dgn sendirinya pada jam 5.31 a.m...aku dgn tekad bangun dgn niat nak gi surau..cam bese,da bangun kejot r cubemate aku...alhamdulillah mia dgn jannah senang nak bangun...tgl ummu..aku consider r kalo dye susa nak bangun sebab ader r yg kowg xperlu taw...tp pe kate2 yg dye kuarkan pagi tuh aku rse aku xley trime..aku tarik dye dgn mungkin agak KASAR tp sbb condition dye..ak kate JOM kite g surau..nie r peluang kite..nak gi ari2 mmg susa..dye kate xnak..aku tanye kenape,dye jawab NAK BACA SIVIK..SIVIK...pehh,x nyirap aku dye kate cmtu sbgai alasan xnk g surau..aku,mia,jannah pon xbace agy tp bley jer pegi surau..last2 aku bengang sgt,LAST WORD aku...aku takkan ckp dgn dye kalo dye xpegi surau aritu..n she really not go to surau so i also do what i said to her..nak kate aku PERFECT mmg x..i'm ADMIT that thing..aku pon xgi surau cam dye..but on that day,ALLAH tu da tolong bangunkan bilik tu n how come she deny that seruan??juz becoz of SIVIK???i'm really cannot accepted it!huh!and now,i dunno what gonna happen next whether we'll be ok or juz keep not talking to each other.but i know i still love her.


No comments:

Post a Comment