Wednesday, August 24, 2011

ouh kebebasan "\(^,^)/"

Assalamualaikum..

yaww everybody.. i'm posting from my house in my room on my bed and it feels soo awesome! whywhyWHY?? for sure it is because i miss this surrounding a lot after left it for 3 months bro! urmm,actually i want to tell a story about my journey from johor to here..yeahh let read it one by one..^__^


19082011


aku malam tuh memule tamau tido konon nyer nak buat keje siapkan tamau bawak balek umah.last2 tertido jugak kul 10 uhh..naseb baek jage balek kul 1 lebih cam uhh.. make aku terus bukak lappy aku.. cam biase nak sambung online..huihh,lembap pulak wifi nie malam2..rupe nyer ramai lagi makhluk kmj yg online..no wonderr..urrmmm...last2 kul 4 kott baru aku start buad keje..agak kegampangan di situ yerr..maka aku pon buad jotter bio yg tak brape nk jotter,chemist salin intro yg ta abes2..urmm,sepanjang ari uh toksah cakap laa semua kepala ntah kemane..nak balek je pikir haa..yg syok bio lecture abes 20 minit awal..terbaekk bro! tapi lepas tuhh ta terbaek sbb for last one hour before the class session ended was my writing quiz..kyaa ~ ~ =.=" stress aku nak menjawab nyerr..tu pongg tatau lerr okee ke tak..urmm,balek2 bilik muke da gembira tp penoh kemalasan nak pack kann..memikirkan konon nyerrr bas pukul 2.30,aku pun rilek2 duk chat la ape laa...tetibe farah member rafiqah kat kmj nie call..dea kate nak saing tak bas pukul 1.15..wuttahelll???!! aku tak pack lg kott..dgn sepantas samurai aku pon berciap segala semua..naseb baek laa sempat..tido jage tido jage sampailah aku kat terminal BTS buat 1st time..mak aihh dengan kejakunan aku turun sebab da rase cam kat airport wooo..O.O aku pong amek ktm pi salak south dan berjalan,melintas,mendaki untuk sampai ke hajris..apee kau buad kat kedai makan kul 4.30 nie jenon???!! HAHAHA! orang kedai uhh boley ciap tanye aku kann puase ke tak..ggrrr..nasib baek ada wifi dan juga plug.iduplah aku dengan lappy aku sampai berbuke..dalam kul 8.30 kak emma pongg sampai dtg jempot aku..selamatlah sudaa..^__^





20082011

yeaa..bangun lambatttt..kul 11 memang terbaekk!!tu pon bangun sebab pikir nak ke mid valley kann...terima kaseh lerr kat telo..=.=" aku pongg berciap lah ape lar bagai pastuh kak emma anta pi mid teros..yeayy jimat ongkos! oleh kerana bagus sgt dengan telo buad hal ta datang nyerr,aku pun keseorangan lahh dari kul 1 uhh sampai 4.15..apesal 4.15??yeaaa sbb i'm off to cinema to watch harry potter!!!yeaa ta perlu cakap aku memang ketinggalan zaman but who cares??memang totally super duper laa wa cakap..duk nanges sorang2 kat dlm uhh kann..meremang bulu roma aku time part dyorang nak protected hogwarts..OMG (3x)..


oh yaa..tamau cerita banyak aku nak tunjuk gambar jeaa..hahhaah!!so happy larh sebab dapat jumpe korang..lagi hepy kalau jumpe ramai2..=D

actually banyak lagi gambar tp kalau letak semua baek aku buad satu blog khas utk dyorang kann??hahah!mane tak nyer..orang lain bukak puase dengan makanan kitorang dengan gambar..kyaa~ =.=" masing2 da giler kamera larh kann...HAHAHA! anyway rendu gegiler kat korang hana.fida and eikaa opss tak lupe my dearest eza..^__^ laen kali make sure eka,mira,iena,nazu and others turut datang..ggrrr..pertemuan kami berakhir pada jam 9 lebih..aku pon membeli tiket ktm ke sg buloh seperti yang telah dirancang sebab abah and mama otw balik dari umah cik lut ade kenduri family cket..isy3 dasat nyer aku pi skip lak kann..nak buek camano..tapi oleh kerana tren lambat aku pon cakap ler kat abah..dan keputusan akhir nya abah amek kat kl sentral iaitu sebelah jekk dengan mid..huk aloh! wasting my money sudeyy pi beli sg buloh yg gedabak jaoh uhh..tapi bersyukur laa sbb sesak haa tren malam uhh..yeayy selamat pulang ke rumah! ^__^


okee cukop sudaa aku nak cerita..actually tadee mood tapi aku nak tutop kesedihan aku sebelum nie..so bergembiralah selagi sempat! tataaaa~ ~


.::ZJ::.

No comments:

Post a Comment