Monday, August 1, 2011

ramadhan kembali semula..^_^

 
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Ku memohon pada Tuhan
diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan
diterima amalan
Selangkah demi selangkah
Dengan rahmatMu oh Tuhanku
Ku tempuh jua
::RAIHAN - HARAPAN RAMADHAN::
setiap tahun,aku akan rindu untuk dengar lagu ni.lagu ni kira boleh buat hati aku tersentuhlah..ecece..:D sebenarnya aku macam tak percaya dah menjengah rupanya ramadhan..terasa macam sekelip mata je..bukan nak kate sampai ramadhan je jadi alim ulamak..tapi aku sedarlah diri aku ni banyak sangat buat dosa..kadang2 sedar tu ada je tapi nafsu + setan tu yg aku sendiri pun tewas..so,seperti yang kita semua tahu syaitan dan iblis telah diikat di neraka sepanjang bulan ramadhan..hanya NAFSU lah yang akan terus menggoda kita dgn hebatnya.so,beware manusia..
 
bila masuk bulan ramadhan,itulah bulan terSPECIAL especially bagi budak2 asrama..kenapa?waktu tu lah berbuka ramai2,sama2 tolong senduk sana sini,belanja sana sini..alahai rindunya zaman persekolahan..tahun ni aku still berpuasa dgn kawan2 belum lagi dgn family[next year insyaAllah] tapi sudah pasti berbeza..sini hidup sendiri so kalau nak suasana cam dulu sendiri kene create..tapi berapa ramai yang ada same thought macam aku kan?? duit pun sendiri yang flow so harap2 tak cepat habis sangatlah duit..hehee..

banyak manfaat yang boleh kita dapat dari bulan ramadhan..macam aku sendiri,banyak benda yang aku nak buat sepanjang bulan ni.banyak yang aku nak BETULKAN especially hati aku..banyak sangat da sesat aku rasa.harap2 berjayalah..kadang2 untuk kita berubah bukan boleh secara mendadak..kita perlukan starting point nya barulah boleh..kan kann?? tapi kena tepat pada masanya dan aku rasa sekaranglah..doakan aku dan aku juga doakan korang juga akan peroleh manfaat dari bulan yang barakah ni..^__^ 



No comments:

Post a Comment