Saturday, September 10, 2011

dari wifi KMJ..

NZSA :: lihat jam pukul berapa?? 
ZJ :: pukul 5 sudaa.. 
NZSA :: apa lu buad ni tak tido lagi?? 
ZJ :: wa pun tatauu..
NZSA :: lu ta ngantok kaa??
ZJ :: tak la derr..wa da tido awal tadi
NZSA :: apaKAH?? =.="
ZJ :: wa tido pukul 8 sampai 12 lorr..
NZSA :: huk aloh! patut lerr..

inilah yang berlaku kat aku since a few days aku berada kat KMJ after balik cuti raya nie. aku pun tatau nak buad camana nak betulkan balik waktu tidur aku. asal pukul 8 jaa aku da kuyu jee mata nie. baik aku tido kann kannn. terjaga pagi2 dulik apa pukul 3 pun aku pegi mandi sorang. da segar memulakan process hidup sebagai seorang pelajar. urmm,walaupun aku rasa cara nie agak beneficial untuk aku tapi aku takda laa nak terus menerus camnie sampai PSPM nanti. gila kauu,boleh biol kepala aku. =.=" inilah dia kehidupan matrikulasi aku. walau camana aku mengeluh pun,ini kan pilihan aku pas aku reject offer mechanical eng kat uitm penang dulu. so nak taknak sila berusaha! =) 

ohh yaa,actually my heart quite broken sekarang nie.haha!da pulok yee.. bukan pa,baru dapat result UPS aritu selasa. haihh,seperti yang aku da agak,of course lah mengeciwakan sebab aku pun rasa effort aku ntah pape je time exam arituh.

yaa,inilah dia realiti.sakit kann kannn ZJ??! padan muka kauu.. memule duk ingat chemist aku failed. rupanya bio aku yang failed. yang tak menahan yang paling heart broke english aku laa. tapi time aku jawab soalan tu memang terabur lerr dengan conclusion tak sempat buad. tajuk reality tv shows memang lumpy lerr otak aku jadi nyer. =..= result ni sedikit membuka mata aku ke arah engineering compared to medic finally. tapi terlalu awal untuk aku decide everything. so PSPM just plus minus 5 weeks more to go. ohh ohhh amatlah sekejap tempoh itu yerr.. aku da start re-schedule balik sebab aku nak make sure pointer sem 1 aku nie atas 3.3 insyaAllah. paling penting jangan cam sekarang nie below 3 pointer sudeyy.. yeahh,chaiyokk ZJ! ^__^

for this time everything is gonna be fine. just hoping in the next time no any terrible things come to me because i need to focus. well,my ex-classmate,Taufiq Ad-Din already further his studies in Jordan two days ago. he's doing medic there. knowing that he already have a good future by going studies in oversea makes me tercabar derr.. yelaa as fyi,my family quite hoping for me to go studies oversea especially abah. i can see that everytime he asked me to study elok elok. sob3..='( but i already disappointed them with my spm. how come banana can berbuah twice??!! cannotcannotCANNOT!! so this matric is another way to tebus balik semuanya. by doing good here i could get good course for my degree and doing well maybe i have chance to take my master in oversea. who knows right? when we plan,make sure the plan will succeed! ^__^



so to people out there, when you still have chance use it wisely and dont ever let the chance go away just like that because it may take years to get another chance. effort as much as you could while you still able because that will give us a better future. be stronger everyday so there's nothing will stop you in the next day. believe in ourselves to make the impossible becomes possible. one important thing is everything will happen like what you think will happen.always positive our mindset and insyaAllah success is yours.Amin.


byZJ


No comments:

Post a Comment