Friday, March 30, 2012

Jagalah hati sahabat anda

Assalamualaikum.Hari ini aku rasa nak post something yang berguna sikit.*ketawa* 

Bukan apa, aku ni spesies kalau tengok kawan aku ada masalah aku yang duk pening lebih lebih. Sebab seboleh bolehnya aku akan ikhtiar mana yang termampu supaya that problem can be overcome. Ecewahh dah macam precautions dalam discussion fizik pulak aku rasa. *hidung kembang*

Tapi yang kali ni punya aku nampak lah terang lagi bersuluh major problem comes from one side,YES your side. Eh bukan kau dia tu..Haa tu laa baru betul..*annoying* 

Macam mana ya aku nak mulakan. Beginilah dalam kelas aku dua orang ni kawan baik. Memang kalau ada masalah salah seorang memang berdua ni lah saling dengar mendengar. Aku pun kadang kadang akan jadi pendengar jugak sebab aku rapat tapi tak rapat sangat. Err macam mana nak kata tapi aku nie lebih kurang Universal Studio lah dengan siapa siapa pun aku hati terbuka nak tolong cuma bezanya aku tak menerima pengunjung dari pelbagai negara lah.. *merepek*

Dua sahabat tersebut:
1st - ada pakwe
2nd - ada pakwe
1st - selalu gaduh bagai nak rak tapi Alhamdulillah berkat kesabaran si pakwe
2nd - selalu bergayut bagai nak rak tak kira masa.lol
1st - yang problem
2nd - mangsa kepada problem kita pada hari ini

Segalanya bermula apabila yang 2nd tu dah fed up, penat sebab dia rasa macam selama ni apa apa pun yang 1st buat dia terima jee. Apa apa yang 1st cakap walau kasar mana pun dia terima jee. Bukan tak pernah nak bagitahu yang 1st tu supaya sedar dan lebih menjaga hati orang lain tapi dah tau sangat ego yang 1st tu melangit macam mana. *straight face*

Pantang kalau ditegur sebab dia je kan betul. Oppss tukang cerita tak boleh emosi sekali. Ha sambung balik so dalam dua tiga hari ni yang 2nd tu takmau meletup so dia melarikan diri sekejap lah dengan merapatkan diri dengan aku serta orang lain. Sebab dia takut kalau dia stay rapat nanti lagi sakit hati. Sebagai contoh hari ni kelas aku rasa last period tadi dia dah baik dah sikit duduk sebelah sebelah aku pun Alhamdulillah.. Tup tup tadi petang aku dapat tau yang 2nd tengah bengang lagi dan terus bersabar tamau bagitahu dekat yang 1st. Bagus kann yang 2nd kesabaran tinggi betul level. Tapi aku pun paham perasaan itu sebab aku spesies yang sama. Kalau bab kawan terasa hati macam mana pun aku gaduh or terasa dipergunakan, at the end nanti aku sendiri yang akan lupakan dan akan berbaik. *serius*

Contoh terbaik nabel tengok je lah sem lepas aku punya marah nak mengamuk kat dia macam mana. Tapi sem ni bila dia baik dengan aku maka secara auto aku lupakan apa dia buat dan layan dia baik. Kadang kadang aku perasan jugak kalau si nabel ni buat hal aku rasa kesian and akan back up dia. Cuma one fact lah even aku act macam dah lupa tapi sebenarnya every single thing that happened to me aku akan ingat sampai bila. If aku terasa hati pasal benda yang sama aku akan ingat balik SEMUA yang dia buat kat aku, itulah tidak bagusnya orang yang suka pendam perasaan macam aku sebab ianya pendam yang bernama dendam. *sigh*

Berbalik kepada cerita asal, aku tak tahu nak sambung apa. Lagi pun tak rasa nak cerita banyak2 tak elok lah kan. So I just want to tell my opinions. For me lah kan, this situation takkan berlaku if 1st sedar and tahu nak jaga hati kawan sendiri. 1st patut sedar why kadang kadang orang macam ignore dia. Maybe not all the time is her fault right mungkin some situations dia cannot face it and then trigger her to act like that. But nie bukan something yg dia tak boleh control tapi dia jadikan attitude dia and that's really not good girl. You know that,you realise it but you your own decide that you dont want to change and keep saying everyone must accept her as who she are. Haa amek kau speaking aku dah terabur macam gigi teetttttt...*evil laugh*

Yang 2nd for me from the beginning kot aku dah nasihatkan dia. Jangan lembut sangat biarkan diri dipijak pijak. Tapi dia yang cakap tak sampai hati. Memang lah kann rasa kesian kat 1st tu. Tapi macam tu lah when kita asyik pendam something sampai satu tahap we cannot keep it any longer anymore then terus meletup. Takpe lah 2nd hopefully yang 1st akan sedar why you menjauhkan diri. Biasalah kawan kalau tak gaduh memang tipu sedangkan adik beradik pun boleh gaduh. Contoh terbaik tu BFF 2 orang tu gaduh bagai nak rak pun kena kacau ape lah bagai si wawa senget uh dgn mun si tunjang at the end still jugak love each other BLUEKKK!! harharhar!! xD XD xD

Okay lah sampai kat sini je lah. Tengah lepak kat cafe nie. Nak makan. Daaaaa~~ 
LOL - Lots Of Love

No comments:

Post a Comment