Tuesday, May 22, 2012

Kisah Awal-awal di Kepsi

haloo haloo..selasa aku OD stand for offday soo tido lambat tatau nak buat apa kita menaip lah kek sini yoooo... sambil melantak nasi ayam kepsi nie aku nak cite laa sikit2 pasal kepsi ku sayang sekarang nie..ecehh! hahaha.. manager betul2 besauu nya iaitu Miss Syima aku ta penah jumpa lagi sebab dia cuti bersalin. so aku kenal yang bawah2 nie laa ada 3 Miss Farah yg interview aku and fyi dia dah nak kawen dahh ^__^ , Miss Fadhilah and Miss Linda yang err errr aku takde masalah dgn dia nie tapi duk dengar dari bebudak nie tak abeh2 dok mengutuk dia..aku tumpang gelak jaaa bulih kann?? kui3..! okaayy bebudak kepsi yang selalu aku jumpa time aku masuk keja Anna,Aina,Kak Intan,Kak Mai,Kak Litha,Kak Ada,Minan,Syafiq,Nizam,Hafiz dia ni OKU,and Mirul jarang ar jumpa dia sebab dia selalu pagi..yg nama depan2 sikit tu biasa closing dengan aku. ohh yaa ada dua org baru masuk after aku Gauri and Munis. 

Anna nie suara dah rock perangai pun nak gengster kekadang takut gak ar nak gurau lelebih..haha! 
Aina nie lembut sikit laa and dyorg dua nie kira adik aku ar.. 
Kak Litha dgn Kak Intan haa sama jaa tak abeh duk menyakat aku. Lagi2 Kak Intan tak abeh2 mengacau aku dengan Minan. 
Oh ye Minan pun kira adik jugak.. kenapa tetiba bleyh ada skandal kat tempat keja nie??hahaha! Minan nie selalu tolong aku kalau basuh pinggan kee karpet ar especially.. Satgi Kak Intan membahan kitorang sampai laa nie..aku segan lah jugak tapi aku pikir pangkat adik and aku memey ta amek port dgn budak lagi muda dari aku. Satgi aku tengok Minan nie yg segan terlebih kann..Hahaha! tadi dia tak tolong pun aku basuh karpet tu cam selalu dia buat tapi time aku bersusah payah nak gantung karpet tu dia tanya boleh takk? pfftt ingat kan dah tamau tolong aku dah. Hahaha senget punya Minan..! XD tapi aku paham laaa dia tolong angkat plastik pinggan yg gedabak berat tu pun Kak Intan da duk kacau tu yg dia malas nak tolong aku sgt tu tadi..hehehe
Kak Mai nie kejap buzer kejap cashier and dia nampak laa sgt baik and caring tolong aku tanya aku keja okay ke takk..thanks kak n_n
Kak Ada tak sempat sgt nak borak2 dgn dia sebab dia nie labih kurang Mirul tak penah jumpa time closing so tak penah cakap2..
Hafiz nie selalu jumpa time aku masuk keja sebab waktu exchange kann..oku so faham2 cuma dia nie oku yg gatal..haha ada paham kaa?? tapi aku buat derkk jee layan stail budak kecik pun ada aku rasa.
Syafiq and Nizam bebudak cook. Jarang cakap tapi jumpa lah kann sokmo time closing..oh yaa kalau aku tak salah laa Syafiq nie abg nyer Anna..taktau apesal dgn dia nie jee aku awkward. aku ke dia kee ntah ritu je laa ahad time aku break dia dgn kak Intan pun break sempat laa borak2 SIKIT. haa capital letter dah keluaq..muehahaha!

Lawak tiap kali nak amek meal time balik tu mesti macam2 nama yg keluar. Aritu Tiqah.. And aku cam err sapa pulak nie nama aku Fieqa kudd..Takpa laa tak kenai sgt pun lagi kann..Hahaha! tapi tang yang arini punya aku rasa nak tergolek golek gelak jap..sapa tulis aku pun tak tau tapi dia eja nama aku EYKA. and I was like "haaa WHATTT?? why so geli2 laaa?? " aku rasa freak gilaa kud ejaan nama tuu tak sesuai dgn aku langsung! aku just mampu makan meal tu sambil tahan gelak je laa..haha! :3 Apapa punn secara konklusinya aku suka kerja kat sini! tak dikisah nya aku tak dapat tesco tuu.. kalau dapat benda lain pun aku takmau kud even nak kata gaji sini sikit kann.. huhuhu thanks korang! ^___^

No comments:

Post a Comment