Tuesday, April 2, 2013

3 months later...

Assalamualaikum. 
Sekali lagi jari ini berjaya untuk menari nari menaip di sini setelah sekian lama kemalasan menguasai diri. 
Dahsyat tak dahsyat ceritanya sekarang dah pun masuk bulan April. 
Padahal my previous entry was about new year. hehehe! 
Makin lama menghilang and of course infinity tonnes of story yang ada dalam kepala ni. 
Tapi after sorting here sorting there, adalah ciput aku nak share dengan readers. n__n

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Well the first story is I want to share about my last semester result. 
Alhamdulillah DEKAN menjadi milik tuan empunya blog ni. ^_^
Lebih bermakna sebab since I was in Form 1 kot I had been using CGPA system. 
Already 6 years but finally during my 1st sem 1st year of degree I managed to get this result.
Jangan cakap lah pukul 3-4 pagi dapat result ni time tu jugak aku jerit terlompat2 gi ruang tamu rumah sebab Abah je belum tidur tengah tengok bola. 
Angka 3.65 dan insyaAllah aku akan cuba naikkan angka ni untuk Semester 2 pulak.
And with this result jugak aku mula memohon scholarship.
Tolong doakan permohonan aku diterima ye kawan-kawan ^_^
InsyaAllah aku bernazar kalau aku dapat biasiswa aku nak belanja family dengan classmates aku.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

This new semester dah pun berlalu selama sebulan. 
Maka itu bermakna dah sebulan jugak aku menjalani kehidupan sebagai seorang NR di rumah sewa ni dengan 5 orang classmates and lagi 4 orang from other course, Park Amenity.
Terasa lah lain untuk dibanding almost 7 years duduk kat hostel dengan cash flow out nye yang laju terasa amatlah sangat.
Actually at first ada 11 orang. But then later on 2 of us dapat kolej mawar. 
For the first two weeks, fuh fuhh somput den cakap sama ada berjalan ke bus stop kat tepi jalan yang jauh di tengah panas pulak tu.
Tak pun somput nak membayar tambang teksi yg agak cekik darah :3
Tapi sekarang tak dah. Terima kasih banyak2 kat Diella sebab dia bawak kete viva dia. 
Maka ada lah kami transport nak ke hulu ke hilir bersama sama ^_^

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Impian menjadi kenyataan! 
Haa itulah benda yang aku boleh ungkapkan bila aku dilamar oleh Qi untuk jadi exco geomass.
Sebab sebelum ni aku pernah cakap dengan diri aku untuk pegang jawatan at least in geomass ni.
So first aktiviti aku sebagai exco iaitu handle induction for the new students.
Tapi yang lagi unbelievable when suddenly I've been offered untuk jadi vice treasurer oleh Kak Aima. Thank you Kak! ^_^
Lagi lawak bila Kak Fad yg aku paling rapat dalam reramai senior tu kata melepas dia nak amek aku jadi Vice Secretary.
Tapi aku more prefer treasurer sebab sebelum ni pun muka aku memey muka treasurer.
Nak menulis menaip buat surat kurengg sikit ah. 
Nak best kan lagi cerita, geomass nak cari AJK untuk setiap exco sebagai pelapis.
Mula2 semua aku ajak taknak, tapi dengar si Epul berdua tu amek borang ha almost all our classmates amek borang and now dah pun accepted.
Ni satgi malam nak ada perjumpaan beramai ramai la ni. n_n

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Oh perang twitter!
Almost every night ni la keje kami warga danaumas dengan Izam.
Merepek merapu tak habis2 dengan pelbagai nickname dah keluar ha.
Yang paling sengal aku ni tak pasal2 kena cop tokey hardware.
Sebabnya aritu time fieldwork paku tak ada untuk tanda station, aku pun tetibe keluarkan skru yg aku pernah beli dulu :3
Tukul la spanar la ada aje si mamat saman seratus ni.
Dengan Diella tak habis2 pasal kereta putih vs kereta merahnya.
Dengan Farah hantu garang pulak katanya.
Ada je idea nye nak membahan.
Tapi baguslah classmates aku sem ni.
Sangat kecoh pulak dengan tetibe so tak adalah awkward moment sangat macam sem lepas.
And right now we are planning on our 1st trip iaitu astronomy camp ke Melaka.
Hoping everything is going well so kami boleh spend time together happily ^__^

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Aku rasa cukuplah buat masa ni. Ini antara berita penting lah sebab tu aku cerita kat sini.
Kuikuikui..!!
Nak tunggu next entry entah zaman bila. Tapi jangan risau aku tetap sentiasa akan ingat menatang ni.
Live your life happily, Wassalam.

Pesanan penaja : Sila dengar lagu The Script - If You Could See Me Now (new fav song)

No comments:

Post a Comment