Thursday, May 30, 2013

Aku Sekarang

Sometimes we keep asking. Why must this happened to me? Why couldn't I be like anybody else? Why they got that and I don't? Why this and why that. Until one moment you realize, "Wow, I don't even know I would be so lucky like now."


The keywords are be patient, don't lose faith and keep praying to Allah. 
Kerana Allah tahu apa yang terbaik untuk hamba-hamba Nya. InsyaAllah.


Well, that is my latest facebook update status. Why I said like that? Because it is what happening to me right now. In our life, we could not ever run from WHY THIS and WHY THAT. Because in our life, we believe that everything happens must have it's own reasons. Especially when it comes to something that you're not agree with. Something which not satisfy you. And at that times, you started to lose your trust a little by a little. And if it keep losing, you're in DANGER. But Allah sangat menyayangi hamba-hamba Nya walau sebesar mana, sebanyak mana pun kesalahan yang telah dilakukan. Allah tetap mengurniakan nikmat Nya kepada kita. Kerana Allah tidak akan membebani hamba Nya lebih dari kesanggupan hamba Nya.

* * * * * * * * * * * *

Actually aku nak cerita pasal AKU SEKARANG. Sangat lain terasa hidup single broken hearted dgn hidup disayangi dihargai seseorang yang kita sayang ni. Sejujurnya aku kata aku tak pernah terfikir aku akan jumpa dengan seseorang seperti dia ni. The one yang akan melayan kau punya mengada nauzubillah tahan kau nak merajuk tak tentu pasal. Okayy aku tau ada yang akan cakap "Hek eleh baru bermula cerita macam dah bertahun.". Well itulah yang aku nak cakap. Kami baru je tapi the feelings are sooo different than before. 

Aku rasa sangat bertuah dapat dia ni. Dia sangat penyayang, itu aku memang nampak. Bukan aku sorang je, housemates aku pun kata benda yang sama because the way he treats me. Dyorang cakap dia ni macam taknak berenggang dengan aku. Tapi nak buat acano? Sebab aku pun sama gatal tamau berenggang dgn dia. Cuti seminggu ni je dah macam apa aku rasa. 

Nak cerita feelings aku sampai berkurun tak abeh. Cuma aku nak cakap yg aku nak that future with us. Apa yang aku boleh usahakan, trying to keep this relationship as far as I can go and keep praying to Allah. Sebelum ni mungkin aku tak pernah nampak. Ada hikmahnya sebab aku akan jumpa yang lebih baik dan aku harap dialah orangnya yang akan menemani aku sampai bila-bila insyaAllah. Tolong sama-sama doakan ye. n_n

Aku rasa nak cerita itu je. Nak part sweet sweet sour pi baca belog orang lain nohh.. Sebab part tu untuk aku dengan dia jaaa.. WAHAHAH @,@ HAHHAHA! So goodbabaii.. *lelambai tangan*


byZJ



No comments:

Post a Comment