Friday, May 24, 2013

Cerita Itew dan Awak

UiTM Shah Alam dan Sains Ukur Geomatik menjadi titik perkenalan kita berdua. Yang pada asal nya kau entah lah siapa aku tak amek tahu. Yang aku tahu you were the only one boy from Asasi PAlam. How we started to talk to each other? When I helped Farah to accompany her to do those dinner koko Kesatria thingy. Mesti pelik apesal lah aku rajin nak tolong menyusahkan diri sendiri yg dapat pengecualian koko ni. Sejujur kata aku lebih kepada nak teman Farah, sekelumit rasa saja nak berkenalan dgn kau cakap2 dengan kau. Lama kelamaan I got ways to talk to you by my own, bukan through Farah anymore. Yes by making you as my sifu. Hahaha! Tapi memang patut pun kau jadi sifu aku, sape suruh pandai sangat. Hahahaa! 

Day after day, I found you so interesting sebab boleh layan aku merapu kat twitter. Aku memey spesies suka merepek. Selalunya si Syafiq Ismail telo tu lah yg jadi mangsa aku and still jadi mangsa aku lagi sekarang. Hahaha thanks sahabat :) Kembali ke cerita asal, sem 1 takde cerita apa sangat lah antara kau dan aku. Masuk sem 2, hahahaha makin menjadi jadi.

Kalau ikut tanya diri aku, aku memang senang attracted to guys yg suka bergaduh dengan aku. Merepek dengan aku. Sebab those things buat aku rasa comfortable bila dengan dia. And well that happened to us. Bergaduh baling pisau total station tukul lah apa lah almost every night. Hahaha layan kan je lahh.. How did I know that I got heart feelings for you? Bila aku hanya memerhati kau bergaduh dengan orang lain and I just tweet randomly tak masuk campur. Jealousy came into myself. It's hard for me to admit it at first so I kept denying myself. The hell my feelings be like that??! Kept scolding myself. That was why aku selalu mengusik kau dgn Farah. Menggunakan lawak mengusik untuk menyembunyikan rasa sendiri. Sendiri yg sakit sendiri yg padan muka lah. Never expected you would have same feelings like mine sebab everything you did told me that kau suka kat Farah. 

We started chatting by using itew awak. Pada awalnya aku rasa just berlawak kita2 ni and it's good to have you yang pun tak kisah. But lama kelamaan aku rasa selesa, sangat selesa. Dan akhirnya bulan Mei lah yang menjadi saksi segalanya. Kita makin rapat. Keep texting each other. Using those kind words. Aku rasa kau caring semacam. Penat aku berteka tekuk sesorang sebab aku tak dapat nak predict kau langsung. Atau senang kata aku takut untuk berharap. Melaka telah menjawab segalanya. n_n

Terima kasih awak. Awak yang banyak memulakan first step. Itew ni ikut je flow awak. 19 MEI 2013 adalah tarikh kita berdua. Awal-awal ni mungkin payah lah sebab kita berdua nak kena tempuh tu haaa bebudak kelas yang kuat benor menyakatnya sampai itew pun ter tacing jap malam aritu. Kesian awak nak pujuk itew. Tapi bila itew tengok cara awak, itew tak boleh nak cakap apa. Just boleh terharu yg amat sangat je sebab awak tunjuk yg awak sayang kat itew. And believes me, itew pun sayang awak sangat-sangat and I don't care what anybody else wanna say about us after this. And I wish we will have that future with us, insyaAllah. ^__^



p/s: Just a summary. Full story only between awak and itew je yang tahu yee ^__^


AMIRUL IZAM BIN FAUZI ~ NUR ZAINUN SYAFIQAH AYOB















No comments:

Post a Comment