Thursday, July 11, 2013

Sakit.

Tahukah anda sebenarnya hantu tu tak de lah menakutkan sangat nak dibandingkan dengan ketakutan nak merasa sakit pada diri sendiri? Okay kita bukan nak cerita darah dan pisau ke apa bagai. Sakit yang dimaksudkan adalah sakit yang tidak kelihatan. Punca nya kerana sedih, kecewa, terkilan, terasa hati, makan hati, marah, keliru, over thinking, dan pelbagai lagi adik beradik sepupu sepapat yang sama waktu dengan nya.

Lebih menyakitkan jika ianya berlaku melibatkan orang-orang yang kita sayang. Keluarga? Kekasih hati? Kawan-kawan? Ya itulah mereka orang nya. Dan sekarang aku mengalaminya dengan golongan yang ketiga.  Yang mana sekarang telah melibatkan golongan yg kedua. Nak sampai ke golongan yg pertama ke? Akan berlaku sekiranya berterusan sehingga masuk ke sem 3. Aku berani jamin tu.

Aku tak tahu di mana silapnya. Apa yang aku boleh buat main agak-agak. Sebab kata mereka cari sendiri. Dah salah sendiri. Memang salah aku pun tapi kalau korang buat macam tu tak fikir ke benda ni takkan jumpa jalan penyelesaian? Sebab apa yg akan berlaku dan terus berlaku hanyalah salah faham sampai tak ke sudah. Aku tanya 'dia'. Terima kasih sangat2 sebab at least bagitau lah jugak. Aku tanya 'dia yg ke2'. Orang yg aku paling expect akan tolong tegur aku. But ended up surprising me sebab she's so different. Aku tak tanya 'dia yg ke3' sbb aku tahu dia jenis macam mana. Aku balik yg sakit dgn mulut dia nanti. Walaupun tua sikit tapi ntah. Sorry to say lah ye. 'Dia yg ke4' ni tak payah lah. Baru aku tweet kekecewaan aku dia bantai kluaq kata kesat negeri yg dia bangga kan sangat tu. Aku racist? Memang sbb kau lah. Dengan kawan senegeri kau yg lg sorang tu elok je. Tapi sebab kau lah. Ikut hati setan, banyak benda dari sem 1 aku telan je demi kau ni yg aku nak gaduh. Tapi aku bukanlah jenis nak lupa kebaikan orang kat aku. Walau apa pun kau nak pikir kalau kau baca ni. Terima kasih lah banyak2.

Dengan 'dia yg ke5' lain sikit kes nya. Sebab aku mengaku, aku sendiri yg bgtau dia what we've been talking about her behind her once ago. Dan aku tau dia kecewa. Dia sedih. Dia terkilan. Dia marah. Segala apa yg dia rasa aku tau sebab aku rasa sekarang semua tu. Aku minta maaf sangat2. Aku jenis orang yg takut nak buat orang sbb aku takut apa yg aku buat tu akan balik kena kat aku. Tapi ntah setan tu berjaya dengan keadaan sekeliling yg tak membantu aku untuk mengelak dr mengata kau jugak, aku pun sedaplah talking behind her. Aku lupa pendirian aku. Mungkin ni caranya Allah nak ingatkan aku balik. Biar aku merasa apa yg aku takut tu. Yang ni, memang padan muka kat aku sendiri.

Berbicara tentang apa yg menyebabkan semua ni, apa yg telah diberitahu, the keyword is 'over'. Okay aku kann freshie bab ada laki dlm hidup ni nak dicompare kan dgn korang yg dah bertahun lamanya dgn pelbagai kisah ex-ex memasing yg berderet. Sebelum ni aku tumpang gelak ketawa je bila korang bercerita tentang masing2.. Ye la sape lah diri. Dah la rupa pun tak ada. Korang yg lain mmg cantik2. Tapi ada pulak insan yg muncul. Insan yg tak disangka sangka. Macam mana aku tak gembira? Mungkin sebab aku selalu keluar. Mungkin sebab dia dah jarang bercakap dgn korang. Tak sama mcm sebelum ni bebas bergurau senda. Mungkin korang rasa aku control dia. Jangan marah dgn kemungkinan aku. Sebab I need to assume everthing. Korang kan taknak bgtahu aku. Suruh cari sendiri. Then you judge me, kata aku over. Terima kasih kawan2. Aku faham tu. Macam mana dulu kita judge 'dia yg ke5', macam tu lah korang judge aku. Sangat faham. ^__^

Mungkin ada sebab2 lain. Yang aku masih tak nampak. Tapi nak buat macammana. Diri ni tak layak untuk ditegur. Biar salah tu aku bawak sampai mati. Baru korang semua boleh nak alhamdulillah la kud. Memang salah aku. Aku ambil jalan supaya tak menjadi api. Biarlah aku yg jadi air. Aku mohon maaf dari korang. Just 'dia yg ke5' response. Terharu. Oh ada. 'Dia yg ke2' pun response. Terima kasih sgt2. 'Dia yg ke3' pun response tapi katanya kelakor aku ni. memang wahai anda. Saya tgh berlawak. Tgh gembira bersuka ria dgn perasaan macam ni. Terima kasih n_n

And with all these, I know he will always beside me. Trying to comfort me. Trying to make me smile again. Trying to convince me that no matter what happen, I will always have him. Aku cerita kat dia apa yang berlaku. Sebab aku nak dia tahu. Cuma aku spesies over thinking as usual. Aku takut org judge aku. Aku tak suka org judge aku. Aku takut nak menyusahkan orang yg aku sayang. Because selama 20 years I'm alive, aku tak pernah fully meluahkan perasaan kat orang. Yg aku paling ingat, Fatin Nur Ain sorang. She's my best listener I ever have. Itu pun kami dah makin renggang. Because of the distance between us. But she never forget me. So do I. 

I'm so sorry awak. Itew tau awak terasa hati sangat kali ni dgn itew. It's not my intention to tell 'him' more about what I feels than you. It just because I want his opinion, his words to advice me. If I told you everything, it just will make you also hurt as how I'm hurt. And how I can to just let the person I really love to feel that hurt? Kalau itew bgtau orang lain yg takde perasaan kat itew, he will just give me the words. Tapi bukan sama2 rasa apa yg itew rasa. Jgn merendahkan diri awak. Awak hadir dlm hidup itew ni pun dah cukup baik. Awak tak buat apa-apa pun tetap awak lah yg paling penting. But trust me. I'm learning to share with you more. Cuma terlalu awal. Terlalu sukar untuk mengubah sifat yg dah almost 20 years in me. I don't want to keep anything from you. 

Aku sedih. Sebab orang lain kita jadi macam ni. Lagi sedih sebab the root of the problems is me. Dari dulu lagi. Everytime I want to feel that happiness, there must be something yg akan tetiba muncul and musnahkan. I guess I dont deserve it. No matter how hurt I am, I just need to be stronger. Please tell me that everyday. So I won't forget. So I won't be sad. Thankyou people for everything. As usual, I know people will judge me after read this. Go on people. But don't show it to me. I'm afraid I can't control the hatred anymore after this. And I promise, you'll regret it. Assalamualaikum.




No comments:

Post a Comment